OpenEdu op IPON 2018

maandag 05 februari 2018

Op 7 en 8 februari vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de tweejaarlijkse beurs IPON 2018 plaats, de beurs over onderwijsinnovatie en ICT. Bezoek onze stand en kom meer te weten over de van ons leerplatform voor het Nederlandse onderwijs.

Het OpenEdu leerplatform bestaat uit de leeromgeving Moodle, het online portfolio Mahara, de virtual classroom BigBlueButton en talloze koppelingen en integraties met onder meer Magister, SOM Today, G Suite for Education en MS Office 365.

OpenEdu op de SURF Onderwijsdagen 2017

vrijdag 29 september 2017

Op 7en 8 november vinden de SURF Onderwijsdagen 2017 plaats in het World Trade Center in Rotterdam. Bezoek onze stand en ga in gesprek met ons over de mogelijkheden van ons leerplatform voor het hoger en wetenschappelijk onderwijs. 

Het OpenEdu leerplatform bestaat uit leeromgeving, online portfolio, virtual classroom en is modulair van opzet. Ontdek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen en meld u aan voor de SURF Onderwijsdagen.

 

OpenEdu op Like to Share On Tour 2017

vrijdag 29 september 2017

Van 9 tot en met 13 oktober staat OpenEdu op dé beurs voor onderwijs en ict, Like to Share ON TOUR. Tijdens deze beurs kunt u kennis maken met ons leerplatform en onze oplossingen voor het Nederlandse onderwijs.

Like to Share onderscheidt zich door bezoekers gericht te koppelen aan aanbieders die aansluiten bij de specifieke vragen op het gebied van onderwijs en ict. Ga met ons in gesprek over thema's als elektronische leeromgeving, online portfolio, digitale lesmaterialen en leren en werken in de cloud.

Data en plaatsen

  • 9 oktober - Rotterdam
  • 10 oktober - Utrecht
  • 11 oktober - Eindhoven
  • 12 oktober - Apeldoorn
  • 13 oktober - Drachten

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de beurs en mogelijkheden tot aanmelden op de site van Like to Share ON TOUR.

 

Nieuwsbrief juni 2017

woensdag 14 juni 2017

In deze nieuwsbrief

  • - Interactieve animaties van eduMedia in uw leeromgeving
  • - Update ontwikkelingen Rapportagetool
  • - Boost, de nieuwe standaard voor Moodle thema's
  • - MoodleMoot 2017 op de CSG Jan Arentz in Alkmaar

Interactieve animaties van eduMedia in uw leeromgeving

Op zoek naar mooie animaties voor de Biologie, Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde binnen uw leeromgeving? eduMedia - Wetenschap in actie! heeft talloze interactieve simulaties, quizzen en video's beschikbaar die u dankzij de door OpenEdu ontwikkelde plugin direct in uw cursus opneemt. 

eduMedia animatie waterkringloop

 

eduMedia plugin voor Moodle

OpenEdu ontwikkelde voor eduMedia een plugin die bestaat uit een doorzoekbare opslagruimte en een filter, waarmee u eenvoudig en snel interactieve simulaties voor de exacte wetenschappen aan uw cursussen toevoegt.

Om de eduMedia plugin in uw leeromgeving te gebruiken, hebt u een licentie nodig. 

Bezoek onze supportpagina voor meer informatie over de plugin.

Update ontwikkelingen OpenEdu Inzicht

Al enige tijd werken wij aan een overzichtelijk dashboard met statistieken en analytics voor onder meer managers en docenten in Moodle. Inmiddels zijn wij met een selecte groep klanten begonnen aan een pilot om de statistieken aan te bieden binnen de leeromgeving.

De komende maanden zullen wij de statistieken en learning analytics verder ontwikkelen om dit te kunnen uitrollen naar al onze klanten. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van OpenEdu Inzicht? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij OpenEdu!

Boost, de nieuwe standaard voor Moodle thema's

Met de introductie van Moodle 3.2 afgelopen najaar lanceerde Moodle ook een nieuw basisthema dat het veelgebruikte Clean moet gaan vervangen. Minder blokken, een wegklapbare navigatiebalk en een veel intuïtievere interface maken het gebruik van de leeromgeving stukken gemakkelijker.
 

Overstappen op een Boost thema

Voor onze klanten ontwikkelen wij geregeld thema's die passen bij de identiteit van hun organisatie. Nieuwe thema's bouwen wij standaard op basis van de technologie van Boost, zodat u direct over een moderne interface beschikt. 

Wilt u meer weten over de Moodle thema's die wij ontwikkelen? Neem contact op met uw contactpersoon om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen. 

Terugblik MoodleMootNL bij CSG Jan Arentsz in Alkmaar

Op woensdag 24 mei organiseerde NedMoove, de Nederlandse Moodle Vereniging, de MoodleMootNL 2017 bij de CSG Jan Arentsz in Alkmaar. OpenEdu was natuurlijk ook van de partij op deze bijeenkomst die geheel in het teken stond van Interactief Verbinden. 

Onze collega Joost Elshoff schreef er op LinkedIn een artikel over. Klik hier om het artikel te lezen.